Спікери Школи ефективного урядування: Адвокасі

Денис Базілевич
Директор Інституту професійного лобіювання та адвокасі

   Отримав дві вищі освіти: економічну та юридичну. Має досвід державного управління, успішної співпраці бізнесу, груп інтересів та Конгресу США. У 2006 р., у рамках програми Джона Сміта, проходив стажування у низці урядових структур Великої Британії. У 2007 – 2008 рр. працював помічником депутата Палати Представників Тіма Волца в рамках спільного проекту Програми імені Фулбрайта з Американською асоціацією політичних наук. У 2008 р. отримав сертифікат про закінчення Інституту громадських справ та представництва Американського університету (Вашингтон, Округ Колумбія), у 2015 р. отримав сертифікат про закінчення Європейського інституту громадських справ та представництва (Брюссель).

 

 

Ігор Коліушко
Голова Правління ГО "Центр політико-правових реформ"

   Експерт з публічного права, автор та співавтор десятків законопроектів розглянутих Верховною Радою України, наукових та численних аналітичних публікацій з проблематики публічного права. Старший викладач кафедри державно-правових наук Національного університету "Києво-Могилянська Академія", керівник Києво-Могилянської школи публічного адміністрування. Народний депутат України у Верховній Раді ІІ та ІІІ скликання, брав безпосередню участь у підготовці та схваленні Конституції України. Член державної комісії з проведення адміністративної реформи (1997-2001), радник Президента України (2005-2006), член обох комісій зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права при Президентові України (2005 та 2010 років), Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (2006-2007), член Конституційної асамблеї (2012-2013), член багатьох парламентських та урядових робочих груп із розробки законопроектів.

 

Олександр Дем’янчук
Доктор політичних наук, завідувач кафедри політології Національного університету "Києво-Могилянська Академія"

   Керівник Інституту Громадянської освіти. Стипендіат програми Фулбрайт та Фонду Карнегі Нью-Йорк в Університеті Міннесоти, США у 2000 та 2001 роках. Науковий стипендіат Erasmus Mundus та DAAD, Дослідник Інституту політичних наук Університету ім. Фрідріха Шиллера, Йєна, ФРН у 2007 та 2013 роках. У 2014 році був керівником Проекту "Інноваційні методи викладання Європейських студій" (INOTLES) за програмою TEMPUS. Викладає навчальні курси "Політологічна теорія держави", "Основи державної політики", "Публічні політики Європейського Союзу", "Теорії прийняття політичних рішень". Автор багато чисельних монографій, наукових та аналітичних публікацій з питань державної політики та державного управління. Наукові інтереси: політологія державної (публічної) політики та державного управління, політика в галузі вищої освіти, політична та адміністративна реформа в Україні.

 

Андрій Скіпальський
Голова Правління ГО «Центр громадянського представництва «Життя»

   Має вищі філологічну та економічну освіти, та МВА (МІМ). Експерт Секретаріату Рамкової конвенції ВООЗ з боротьби проти тютюну. З 2010 р. провів три успішні адвокаційні кампанії з розробки та лобіювання законодавства, направленого на зменшення рівня поширеності куріння з метою скорочення хвороб та смертності від тютюну. З 2007 р. по 2014 р. – координатор кампанії за збереження Біличанського лісу від вирубки та забудови, в результаті якої понад 6,5 тисяч га лісів західного передмістя Києва отримали природоохоронний статус. З 2000 р. приймає участь в роботі міжнародних проектів з технічної допомоги в області громадської адвокації, соціальних інвестицій, боротьби з корупцією та розвитку засобів масової інформації. Співпрацює за проектами з Фондом М. Блумберга, Фондом здоров’я легенів, ВООЗ, інститутом контролю над тютюном університету Джона Гопкінса. У березні 2015 р. на Всесвітній конференції "Тютюн або здоров’я" центр громадянського представництва "Життя" був нагороджений міжнародною відзнакою Bloomberg Philanthropies Awards як найкраща організація у номінації "Захист людей від шкідливого впливу тютюнового диму за допомогою впровадження бездимних законів». У травні 2015 р. у Вашингтоні від організації "Campaign for tobacco free kids" отримав почесну нагороду ім. Джуді Вілкенфелд за значні досягнення у боротьбі з тютюновою епідемією. Автор статей для "Дзеркала тижня", газети "День" та "Української правди".