Школа ефективного урядування: адвокасі


«Школа ефективного урядування: адвокасі» – унікальна нагода для молодих українців, які займаються вирішенням громадських проблем, створюють альтернативні шляхи подолання викликів у державі та показують кращі приклади інших країн, імплементовані у державному управлінні, а також допомагають будувати сильне громадянське суспільство, прагнуть якісних змін у політичному, економічному та соціальному житті нашої держави!

Дати: листопад 2015 р. – квітень 2016 р.
Місце: м. Київ, Україна

Проект складається з IV етапів:

І Етап: перегляд онлайн-лекцій з основ ефективного урядування та адвокасі за якими учасники опишуть власну адвокасі-ідею із поясненням актуальності теми.

ІІ Етап: триденна групова тренінг-робота з експертами в межах Школи (27-29 листопада 2015 р., м. Київ), за допомогою яких учасники Школи оформлять свої адвокасі-ідеї у адвокасі-проекти.

ІІІ Етап: реалізація учасниками Школи власних адвокасі-проектів на місцях.

ІV Етап: дводенна сесія-обмін досвідом щодо реалізації адвокасі-кампаній на місцях та розробка збірника рекомендацій щодо роботи над адвокасі-проектами (квітень 2016 р., м. Київ).

«Школа ефективного урядування: адвокасі» – перший проект такого формату в Україні, що ставить на меті навчання молодих українців методології застосування адвокасі, вироблення ефективних адвокасі-кампаній та успішне їх впровадження на локальному, національному, міжнародному рівнях.

Партнерами проекту виступили Посольство США в Україні, Фонд Богдана Гаврилишина, Інститут професійного лобіювання та адвокасі, Центр політико-правових реформ, Information Analyses Center, DESPRO, Freedom House та інші.

У першому випуску проекту «Школа ефективного урядування: адвокасі» взяли участь 30 молодих лідерів із 12 областей України, які протягом 5 місяців навчалися у Школі, а наразі впроваджують 16 адвокасі-проектів у сфері охорони здоров’я, освіти, соціального захисту, екології та державного управління.

Слідкуйте за оновленнями Школи на сторінці в Facebook та Вконтакте!

Проект здійснено за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США

Дем'янчук Олександр Лекція
Скіпальський Андрій Лекція
Коліушко Ігор Лекція
Базілевич Денис Лекція